Odlično osveženje
PUNJENI KRASTAVCI: Kad padne kiša, dodatno se rashladite OVIM zdravim i lakim jelom ZASLUŽILI STE POSLE OVOG PAKLA! (RECEPT)
Ovih dana sigurno gorite od vrućine, a krastavci su idealni za pospešivanje hidratacije. Osim što sadrže veliku količinu vode, pomažu i u gubitku kilograma jer imaju malo kalorija i rastvorljiva vlakna.
Evo kako ćete brzo i lako da napravite punjene krastavce:
SASTOJCI:
- 1 veliki krastavac
- 100 g krem sira
- 2 čena belog luka
- 2 šake sveže nane (peršun, bosiljak, mirođija)
- balzamiko sirće
- so
Foto: Shutterstock
PRIPREMA:
- Izmešajte sir sa narezanim listovima nane (ili drugih biljnih začina po želji) i isitnjenim belim lukom i sipajte so po želji.
- Krajeve krastavca odrežite, prerežite ga sa jedne strane po dužini tako da ostane 2/3 krastavca. Možete ga prerezati i po sredini, ali tako će stati manje nadeva, a možete i da ga ogulite i isečete po dužini da lakše oblikujete rolnice.
- Izdubite sredinu krastavca malom kašikom, posušite ga papirnom salvetom i napunite nadevom.
- Krastavac narežite na zalogaje, u svaki zabodite čačkalicu s listićem nane.
- Poprskajte punjeni krastavac sa malo balzamiko sirćeta i poslužite.
- Savet plus:
Punjene krastavce možete dodatno da ukrasite s čeri paradajzom, a na isti način možete da napunite i paradajz ili papriku.
Foto: Shutterstock
Kurir.rs
Bonus video: