DESERT OD BOBIČASTOG VOĆA: Sastojke svugde možete da nabavite, nisu skupi, a brzo se pravi i ZAVOLEĆE GA I MALI I VELIKI!

Shutterstock

Moćna sila kad je naš imunitet u pitanju, bobičasto voće je uvek dobrodošlo na trpezi.

Svežu borovnicu, kupinu, ribizlu ili brusnicu (inače su dobrodošle i jagode i maline) naći ćete na pijaci kod naših vrednih seljaka.

Profimedia 
foto: Profimedia

Hranljive, zdrave i osvežavajuće, aromatične, sočne i slasne mogu da se upotrebe na bezbroj načina, važno je da znate da su u stanju da jačaju imunitet, štite od infekcija i upala, usporavaju proces starenja.

Bobičasto voće podstiče i funkcionisanje mozga, čuva vid, pogoduje zdravlju mokraćnih kanala i zdravlju srca - snižava holesterol u krvi, reguliše krvni pritisak i podstiče izlučivanje tečnosti iz organizma.

Evo kako ćete brzo i lako da pripremite desert od bobičastog voća, zavoleće ga i mali i veliki:

Sastojci:

  • 1 l gustog / grčkog jogurta
  • 1 l vode
  • 2 pudinga od vanile
  • 15 kašika šećera
  • 300 g bobičastog voća po želji

Priprema:

1. Od litra vode odvojte jednu čašu i u njoj rastopite pudinge.

2. U preostalu vodu sipajte šećer i stavite na šporet. Kada proključa, u nju dodajte razmućen puding, mešajte dok se ne zgusne i onda ostavite da se prohladi.

3. Kad se skoro skroz ohladi, u njega dodajte jogurt, sve vreme muteći mikserom.

4. Kada se sjedine sastojci, umešajte voće, izblendajte ga i ostavite u frižideru da se pre služenja ohladi.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

5. Pre posluženja, ukrasite komadićima voća i listovima sveže nane.

Kurirr.rs/N.B.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:39
ČOKOLADNI MUS KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA: Najpoznatiji beogradski kuvar podelio svoj recept! Izvor: Kurir televizija