SRPKINJE OBOŽAVAJU CRNCA BEZ JAJA! Savršenog je ukusa, rasplamsava maštu i topi se u ustima: Prosto morate da ga PROBATE!

Shutterstock

Srpske domaćice poludele su za kolačem koji se krije iza atraktivnog naziva "Crnac bez jaja". Osim interesantnog imena, koje svakako rasplamsava maštu, ovaj kolač je i izuzetnog ukusa, a sprema se vrlo lako.

Sastojci

Printscreen 
foto: Printscreen

ZA TESTO

  • 3 jogurta (3×180 g)
  • 300 g pšeničnog glatkog brašna
  • 250 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 25 g kakaa
  • 2 kašičice Sode bikarbone
  • maslac za premazivanje pleha

ZA GLAZURU

  • 150 g maslaca
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 120 g šećera
  • 120 ml mleka
SRPKINJE OBOŽAVAJU CRNCA BEZ JAJA! Savršenog je ukusa, rasplamsava maštu i topi se u ustima: Prosto morate da ga PROBATE! Izvor: Youtube

Priprema

  1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu izmutite mikserom 2-3 minuta.
  2. Smesu izlijte u pleh veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
  3. Maslac istopite, maknite s šporeta, ubacite čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
  5. Posluživanje

Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

03:51
Pekar objasnio kako se pravilno priprema slavski kolač Izvor: Kurir televizija