26 GODINA ŽIVEO SAM, UMRO POSLEDNJI ČLAN BRAZILSKOG PLEMENA: Sve njegove su pobili pre 30 godina, sada je i on napustio OVAJ SVET

Profimedia

Poslednji član domorodačkog plemena koji je živeo daleko od civilizacije i bilo kakvog kontakta preminuo je u Brazilu, kako je navela brazilska Agencija za zaštitu starosedelaca Funai.

Poznat kao "Čovek iz rupe", živeo je u potpunoj izolaciji poslednjih 26 godina na domorodačkom zemljištu Tanaru, duboko u brazilskoj Amazoniji u državi Rondonija. Nadimak je dobio zbog svoje navike da pravi duboke rupe da bi uhvatio životinje, ili da se u njih sakrije.

Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Nije želeo nikakav kontakt sa civilizacijiom iako su ga vlasti nadgledale, povremeno ostavljajući različite zalihe za njega. Ostatak njegovog plemena su sedamdesetih godina pobili stočari i otimači zemlje.

- Niko nije znao ime ovog čoveka, pa čak ni mnogo o njegovom plemenu, a njegovom smrću je genocid nad njegovim narodom potpun. Ovo je zaista bio genocid, namerno brisanje čitavog naroda od strane stočara gladnih zemlje i bogatstva - rekla je Fiona Votson, direktorka za istraživanje i zastupanje domorodačkih grupa.

Zvaničnici Funaija su 23. avgusta pronašli telo muškarca kako leži u visećoj mreži u kolibi. U tom području nije bilo znakova borbe, nasilja ili prisustva drugih ljudi.

Preminuo je prirodnom smrću, a njegovo telo će biti podvrgnuto forenzičkom pregledu od strane Federalne policije.

Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Njegove lokacije života ostavile su tragove na osnovu kojih će se ustanoviti na koji način je živeo. Poznato je da je sadio useve, uključujući kukuruz i papaju i pravio kuće od slame.

(Kurir.rs / RTS.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Katarina Živković iz teretane na plažu  Instagram