BRZA KREM ČORBA OD PRAZILUKA I KROMPIRA: Na pragu smo čestih respiratornih infekcija, SAČUVAĆE VAM ZDRAVLJE! (RECEPT)

Shutterstock

Prefinjene, prepoznatljive arome i slađi od običnog crnog luka, praziluk treba da bude važan deo vaše izbalansirane ishrane jer je odličan čistač organizma i čuvar zdravlja.

Twitter 
foto: Twitter

Na pragu smo čestih respiratornih infekcija, a praziluk pomaže kod promuklosti, smiruje kašalj, blagotvorno deluje na upalu pluća i astmu. U stanju je da smanji količinu mokraćne kiseline, holesterola i masnoće u krvi, poboljša cirkulaciju i podstakne rad sistema za varenje, kao i rad bubrega.

Najblaži je po ukusu, nije ljut, nema jak miris i ne uzrokuje suzenje očiju, a dobra strana mu je i to što ćete moći da ga svežeg nađete od sada pa sve do kraja proleća jer nije osetljiv na niske temperature.

Evo kako se priprema brza krem čorbu od praziluka i krompira, koju možete da služite i za ručak i za večeru:

SASTOJCI:

  • 1 struk praziluka
  • 4 krompira
  • 1 kašika putera
  • 1 kocka od povrća za supu
  • 1 l vode
  • so, biber
Profimedia 
foto: Profimedia

Za krutone:

  • 1 tost ili suvi hleb
  • začini (po želji)
  • 1 velika kašika maslinovog ulja

PRIPREMA:

Shutterstock 
foto: Shutterstock
  1. Operite, ogulite i isecite krompir na kocke (veličina po želji), a praziluk na sitno.
  2. Stavite vodu da zavri i potom dodajte kocku od povrća i maslac.
  3. Sipajte spremljemo povrće, kada omekša skinite ga sa vatre.
  4. Toplu supu propasirajte u blenderu.
  5. Tost ili suvi hleb isecite na kockice, pospite začinom (po želji) i maslinovim uljem, dobro sve promešajte.
  6. Pecite kockice u rerni (može i u tiganju) na 200 stepeni, dok ne budu zlatne boje, pa brzu krem čorbu pospite krutonima. Posolite i pobiberite po želji.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:36
OVAKO SE JEDINO PRAVI DOBRA RIBLJA ČORBA! Stručnjaci otkrili kako da POSTANETE MAJSTOR OVOG SPECIJALITETA Izvor: Kurir televizija