Knedle fantastično idu uz gulaš, sva dinstana mesa, obogaćuju čorbe, a odlično se slažu i sa pečurkama. Uz zelenu ili bilo koju drugu salatu dobićete kompletan obrok, a možete da ih služite i samostalno.
Bez obzira za koju se varijantu odlučite, uživaćete u njima, a posebno ako napravite knedle od hleba i slanine:
SASTOJCI:
- 500 g starog hleba
- 150 g slanine / dimljene šunke
- 2 jaja
- 1 glavica crvenog luka
- 100 g glatkog brašna
- 2,5 dl mleka
- 2kašike ulja
- 1 šaka svežeg peršuna
- so
PRIPREMA:
1. Stari hleb i slaninu isecite pa ih narežite na kockice i zajedno popržite.
2. U istom tiganju, na masti koju je pustila slanina. Propržite prethodno sitno iseckan crveni luk. Ako ga nemate, upotrebite običan crni luk.
3. U prigodnoj, većoj posudi sjedinite dobro brašno, mleko, jaja i so prema ukusu (pazite da ne sipate puno, slanina je već slana!) i umesite testo.
4. Kad umesite testo, dodajte prepečeni stari hleb, slaninu i luk, pa sve dobro opet umesite.
4. Kad umesite testo, dodajte prepečeni stari hleb, slaninu i luk, pa sve dobro opet umesite.
5. Naseckajte na kraju listove svežeg peršuna i dodajte u smesu za knedle. Ostavite je bar pola sata da testo odmori.
6. Kad testo odmori, mokrim rukama oblikujte knedle (neka budu veće9, u šerpu sipajte vodu, blago je posolite i stavite na ringlu da voda zavri. Tada u nju stavite pripremljene knedle i kuvajte ih 10-ak minuta pa ih ocedite.
(Kurir.rs)
Bonus video: