RECEPT
KIFLICE SA JABUKAMA I DŽEMOM: Slasne i mekane, brzo se prave, a još brže jedu
Čak iako niste vešti u mešenju testa ove kiflice će vam uspeti iz prvog pokušaja.
Kiflice su odličan izbor kada nam doleze gosti i razmišljamo čime da ih poslužimo. Ove sa džemom i pečenim jabukama se prave nikad lakše. Nema čekanja da testo narasta odmah se filuje i peče. Mekane kiflice koje se jedu u jendom zalogaju su odlične za popodnevnu užinu ili uz čaj i kafu sa prijateljima.
Foto: Profimedia
Sastojci:
- 1 jabuka
- 40 g + 1 kašika šećera
- sok od pola limuna
- 1 jaje
- 1 kesica vanilin šećera
- 6 kašika ulja
- 180 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašike džema
Foto: Printscreen
Priprema:
- Jabuku operite, oljuštite i isecite na kockice. Stavite u tiganj i pospite kašikom šećera. Potom prelijte sokom od limuna. Pržite oko 5 minuta.
- U činiji umutite jaje sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje pa mutite žicom još malo. Umešajte i brašno sa praškom za pecivo.
- Mešajte kašikom pa izradite testo rukama.
- Razvaljajte ga oklagijom na oblik kruga, pa premažite džemom.
- Nožem za picu isecite krug na 12 delova, kao da sečete picu.
- Na širi deo stavite po kašičicu prženih jabuka pa urolajte ka centru u oblik kiflice.
- Stavljajte na pleh obložen papirom i pecite na 180 stepeni 20 minuta.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: