Za doručak većina ljudi voli da pojede zasitno jelo, ali da se priprema brzo i da bude jednostavno. Zato su tortilje sve češće na meniju mnogih. Kada se tome dodaju jaja i kačkavalj koji se u rerni, tokom pečenja, pretvori u čarobni preliv, nastane omiljeno jelo čitave porodice! Mogu se jesti sa različitim nadevima, slatke ili slane, a ukus im je uvek neodoljiv.
Shutterstock
Poseban ukus tortilje dobijaju ukoliko se kratko zapeku na tiganju, a ovako pripremljene mogu biti i doručak i večera.
Sastojci:
- 2 tortilje
- 3 jajeta
- 50 g ljute kobasice
- 1 crvena paprika
- 2 kašike kukuruza šećerca
- so, biber
- kockica putera
Shutterstock
Priprema:
- Iseckajte sitno kobasicu i papriku, sjedinite sa jajima i sve blago izmešajte. Dodajte so, biber i kukuruz šećerac.
- U tiganj stavite malo putera, pa zagrejte i stavite jednu tortilju, preko nje sipajte smesu sa jajima i stavite drugu tortilju.
- Sve pecite na tihoj vatri, pa okrenite na drugu stranu i ispecite do kraja. 4. Presecite na četiri dela i poslužite.
(Kurir.rs / NajŽena)
Bonus video: