Pica je jedno od omiljenih jela ljudi širom sveta, a osim što se brzo i lako sprema, zaista je neverovatnog ukusa. Ako ste ljubitelj ovog specijaliteta i ako pritom volite i malo pikantnije ukuse, zaista bi trebalo da probate picu sa kulenom, a mi vam donosimo jednostavan recept za to fantastično jelo.
ZA TESTO:
- 400 g oštrog brašna
- 100 g mekog brašna
- kesica kvasca
- kašičica soli
- dve kašike maslinovog ulja
- kašičica šećera
- 350 ml vode
Profimedia
ZA FIL:
- paradajz pelat
- 100 g gaude
- 100 g mocarele
- dve-tri čili papričice
- 80 g kulena
- bosiljak, origano
PRIPREMA:
- U toploj vodi razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i maslinovim uljem, pa ostaviti da proradi. U veću posudu sipati obe vrste brašna, dodati so i promešati. Potom sipati kvasac, pa zamesiti testo.
- Ostaviti na toplom da nadođe i da se testo udvostruči, pa ga premesiti i rastanjiti oklagijom. Prebaciti u podmazan i brašnom posut pleh, pa premazati usitnjenim pelatom.
- Odozgo rasporediti tanko sečen kulen, rendanu gaudu, iscepkanu mocarelu i čili, pa začiniti bosiljkom i origanom. Peći u rerni na 250 stepeni oko 10-15 minuta.
(Kurir.rs)
Bonus video: