Prebranac je omiljeno jelo koje svi obožavaju, najčešće se jede kada se posti, iako ga mnogi upražnjavaju tokom cele godine! Evo načina za pripremu ovog preukusnog jela!
Sastojci:
Priprema:
1. Beli pasulj staviti u lonac, naliti hladnom vodom i kuvati do ključanja. Tada ga ocediti, naliti vrelom vodom i kuvati dok ne omekša, vodeći računa da se ne prekuva. Potom ga ocediti od vode.
2. Očistiti crni luk i staviti ga u hladnu vodu da postoji desetak minuta. Zatim ga iseći na tanke kolutove. Jedan deo ulja zagrejati u šerpi i ispržiti crni luk da porumeni. Dodati malo mlevenog bibera, aleve paprike i so po ukusu.
3. Tepsiju podmazati, pa na dno ravnomerno, staviti red pasulja. Preko njega staviti isprženog luka. Ovo ponoviti dok se ne utroši pasulj i luk. Svaki red luka zalivati preostalim ulem.
4. Posledni red mora da bude pasulj. Odozgo staviti jedan list lorbera, dva čena belog luka i po želji jednu ljutu suvu papriku. Potom preko svega dobro zaliti uljem. Peći u zagreanoj rerni oko pola časa.
Prijatno!
(Kurir.rs / NajŽena)
Bonus video: