BAKE SE KUNU U OVU ZDRAVLJE OVE NAMIRNICE, A AKO DODATE MALO MESA DOBIJA OZBILJNU GOZBU: Prebranac je idealan ručak! (RECEPT)

Profimedia

Prebranac je omiljeno jelo koje svi obožavaju, najčešće se jede kada se posti, iako ga mnogi upražnjavaju tokom cele godine! Evo načina za pripremu ovog preukusnog jela!

Sastojci:

  • 500 g pasulja
  • 3 dl ulja
  • 1 kg crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 1 list lorbera
  • aleva paprika
  • mleveni biber
  • so
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Beli pasulj staviti u lonac, naliti hladnom vodom i kuvati do ključanja. Tada ga ocediti, naliti vrelom vodom i kuvati dok ne omekša, vodeći računa da se ne prekuva. Potom ga ocediti od vode.

2. Očistiti crni luk i staviti ga u hladnu vodu da postoji desetak minuta. Zatim ga iseći na tanke kolutove. Jedan deo ulja zagrejati u šerpi i ispržiti crni luk da porumeni. Dodati malo mlevenog bibera, aleve paprike i so po ukusu.

3. Tepsiju podmazati, pa na dno ravnomerno, staviti red pasulja. Preko njega staviti isprženog luka. Ovo ponoviti dok se ne utroši pasulj i luk. Svaki red luka zalivati preostalim ulem.

4. Posledni red mora da bude pasulj. Odozgo staviti jedan list lorbera, dva čena belog luka i po želji jednu ljutu suvu papriku. Potom preko svega dobro zaliti uljem. Peći u zagreanoj rerni oko pola časa.

Prijatno!

(Kurir.rs / NajŽena)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:03
NAPRAVITE RESTORANSKI BIFTEK KOD KUĆE: Najpoznatiji srpski kuvar podelio recept, ništa ukusnije nećete probati! Izvor: Kurir televizija