PREUKUSNO
BEZ PEČENJA PAPRIKE I OSTALIH MUKA: Napravite ajvar u RERNI po receptu koji je SADA najtraženiji na Balkanu, evo i zašto
Ovo je ubedljivo najtraženiji recept u Srbiji, a kada pročitatekako se sprema ovaj ajvar, biće vam jasno i zašto
Sezona pripreme zimnice uveliko nam se približava, a priprema ajvara je njen nezaobilazni deo. Iako mnoge domaćice radije kupuju gotov proizvod, jer je priprema ajvara prilično zahtevna, ovaj naš recept za ajvar iz rerne će vas možda ubediti da ove godine pokušate da napravite svoj, domaći.
Inače, recept za ajvar iz rerne, je trenutno najtraženiji na internetu, a mi vam dajemo provereni recept koji svima uspeva.
Foto: Fonet/Ljiljana Stojanovic
Sastojci:
- 600 g crvene paprike,
- 2 čena belog luka,
- morska so,
- maslinovo ulje,
- biber
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Paprike dobro operite i secite ih na sitnije kockice. Prelijte ih uljem, posolite i ostavite da se mariniraju oko tri sata.
- Paprike stavite u pleh, pa ih sušite oko četiri sata u blago odškrinutoj rerni zagrejanoj na 50 stepeni.
- Nakon toga, ako želite uklonite ljuske sa paprika, pa ih sameljite u mašini za meso.
- Tokom mlevenja dodajte biber, beli luk i ako volite, ljutu papričicu.
- Na kraju dodajte još ulja i njime dodaterajte gustinu ajvara.
(Kurir.rs/Najžena)
Bonus video: