KAKO DA SE MAKARONE I PIRINAČ NE ZALEPE TOKOM KUVANJA: Ovaj sastojak PROVERENO pomaže, jeftiniji je od ulja i poboljšava UKUS

Profimedia

Kada kuvate makarone ili pirinač svi znaju da je potrebno malo ulja, kako se ne bi zalepili. Ali, postoji sastojak koji je jeftiniji, a pomaže isto kao i ulje.

Profimedia 
foto: Profimedia

Svima koji su barem jednom kuvali makarone ili pirinač se desilo da se zalepe. To možda ne deluje strašno, ali hrana tako postaje bezukusna i bitno je da to sprečite. Svi znaju za trik italijasnkih kuvara koji su otkrili da ako želite dobro skuvate makarone koje se ne lepe, treba da dodate kašiku maslinovog ili običnog ulja. Isto važi i za pirinač.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Ali, postoji još jedna jednostavna namirnica, koja je jeftinija od ulja, a koja će jelo učiniti boljim. Reč je o soku od limuna. Sve što treba da uradite je da sipate malo limunovog soka u vodu u kojoj se kuvaju. Limunov sok će malo uticati i na ukus jela, daće mu poseban šmek, a ono se sigurno neće zalepiti.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:40
ŠOKANTNE VANREDNE MERE U ITALIJI ZBOG VRUĆINE! Posuđe može pere ručno i to vodom u kojoj je kuvana pasta, POGLEDAJTE NOVA PRAVILA Izvor: Kurir televizija