Foto: Facebook / Ivan Stoilković, Printscreen/ Instagram

poruka iz skoplja

ODGOVOR SRBA IZ SEVERNE MAKEDONIJE! STOILKOVIĆ: Pozivam Demokratsku stranku da nas ne koristi za obračun sa predsednikom Srbije!

Politika

Poslanik Ivan Stoilković se oglasio nakon optužbi potpredsednika DS Miodraga Gavrilovića da su ga pripadnici Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije diskriminisali zbog stranačke pripadnosti na konferenciji u Bitolju.

foto: Facebook / Ivan Stoilković

- Gledam skorašnje izborne rezultate – kako one u Srbiji, tako i ove makedonske: glasanje u DKP, Aleksandar Vučić 619 glasova, kandidat Demokratske stranke 19 glasova. Demokratska stranka, u stilu svoje najbolje tradicije, pokušava bez argumenata i ikakve lične odgovornosti da, preko leđa Srba u Makedoniji, žrtvujući njihove predstavnike, stavi sebe u prvi plan; time prikrivajući svoju nesposobnost i inferiornost u odnosu na Srpsku naprednu stranku. Tako smo doživeli da umesto naših aktivnosti, u prvi plan ispliva fantazmagorija o ličnoj ugroženosti potpredsednika Demokratske stranke, koji je tokom boravka u Makedoniji bio uvažen na najvišem nivou - rekao je Stoilković i dodao:

- Manipulacije pripadnika ove stranke, a pogotovu njenog predsednika Lutovca, koji je i sam u vreme Mlađana Đorđevića učestvovao u nečastivim radnjama protiv Srba Makedonije i Demokratske partije Srba u Makedoniji, više su nego poznate. Stoga nas ni ovo najnovije saopštenje njegovog potpredsednika Gavrilovića nimalo ne iznenađuje.

foto: Printskrin/Facebook

Ivan Stoliković, predsednik Demokratske partije Srba Makedonije i poslanik u Sobranju Severne Makedonije je nastavio:

- Pozivam Demokratsku stranku da ne koristi Srbe Makedonije za obračun sa Predsednikom Srbije, jer mi po prvi put posle dužeg vremena zavređujemo pažnju državnog rukovodstva, što govori i njihovo brojno prisustvo na našoj manifestaciji povodom 104. godišnjice proboja Solunskog fronta i Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

- Srbi Makedonije dobro znaju da je njihov položaj direktno proporcionalan ekonomskom i sveukupnom razvoju Srbije, rezultatima na ekonomskom planu, kao i njenoj političkoj stabilnosti i međunarodnom položaju. Zato, kad nam već niste od pomoći, ne pozivajte se nas i ne manipulišite nama; nego pomoć potražite u sopstvenom delovanju za dobrobit Srbije, njene stabilnosti i političkog jedinstva, pogotovu po pitanju Kosova i Metohije, i naravno – nas Srba iz regiona, u ovom slučaju Srba Makedonije.

Kurir sport