Svinjska džigerica je jedna od najčešćih jela u Srbiji, ali verujemo da ovaj način pripreme još niste isprobali, a ukus koji ćete dobiti primenom ovog "morskog" recepta ostaviće vas bez teksta, ali sa jakim utiskom!
Sastojci
- Svinjska džigerica 400 g
- Ulje 4-5 kašika
- Crni luk 2 glavice
- Peršun list 1 kašika
- Mleko 2 dl
- Palenta
Priprema
Zagreje se 4-5 kašika ulja, pa se dodaju 2 glavice sitno isečenog crnog luka i pola kašike sitno isečenog peršunovog lista i propržiti. Tada se džigerica, koja je odstojala par sati u mleku, izvaditi i iseći na odreske duge oko 5, a široke oko 2 cm i tanke kao tupa strane noža, poredja na luk i odma poklopiti. Posto omekša, nalije se malo govedjom supom ili vrelom vodom i još četvrt sata pržiti. Na kraju se posoli i odmah služi sa palentom.
(Kurir.rs / NajŽena)
Bonus video: