NIJEDNA ZIMNICA SE NE MOŽE ZAMISLITI BEZ NJEGA: Evo kako spremiti DOMAĆI kuvani paradajz kao iz BAKINE kuhinje (RECEPT)

Shutterstock

Domaći kuvani paradajz je odličan za pravljenje domaće paradajz čorbe, kao dodatak jelima ili da ga popijete kao sok, jer je veoma ukusan i zdrav. Bitno je da birate zreo i zdrav paradajz koji nema oštećenja ili tragove truljenja.

Napravite najlepši kuvani paradajz po receptu naših baka, kome će luk i peršun dati poseban šmek.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Sastojci

4 kg paradajza

500 g crvenih paprika

2 glavice luka

veza peršuna

so

Profimedia 
foto: Profimedia

Priprema

Paradajz dobro operite i očistite od eventualnih zelenih ili trulih delova. Isecite ga na malo krupnije kocke i stavite u dublju šerpu.

Paprike takođe operite, očistite i isecite na tanke trakice. Crni luk isecite na kockice, sitno naseckajte peršun, pa sve dodajte u šerpu. Posolite po ukusu.

Profimedia 
foto: Profimedia

Stavite da se kuva na umerenu vatru uz povremeno mešanje, dok ljuska paradajza ne počne da se odvaja. Sklonlite sa šporeta, pa dobro procedite kriz gustu cediljku i dobro sve ispasirajte, da se izvođi što više tečnosti.

Dobijeni propasirani paradajz ponovo vratite u šerpu i kuvajte uz konsrantno mešanje, dok se količina ne smanji na pola. Kuvani paradajz pomoću levka sipajte u sterilisane, još uvek tople flaše i odmah zatvorite poklopac prenose Novosti Magazin.

Profimedia 
foto: Profimedia

Flaše "ušuškajte" u ćebe i ostavite ih tako preko noći da se hlade. Sutradan ih prebacite na tamno i hladno mesto, a po otvaranju ih čuvajte u frižideru.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

13:09
OVO JE NEPOGREŠIVI RECEPT ZA USPEH Psiholog Ćulafić OTKRILA najveće tajne naše podsvesti VAŽNO JE SHVATITI JEDNU STAVR! Izvor: Kurir televizija