Davno zaboravljeni recept. Tradicionalan i ukusan, a veoma jednostavan za pripremu, čorbasti pasulj postaće vaše omiljeno jelo za ručak... Sve što vam je potrebno je volja i ovaj recept i imaćete ručak koji će ukućani obožavati.
Shutterstock
Sastojci:
- 200 g pasulja
- 200 g oljuštenog ječma
- jedan crni luk
- jedna šargarepa
- jedna kašika masti
- 70 ml paradajz soka
- 2-3 čena belog luka
- jedina kašika brašna
- suvo meso ili slanina
Profimedia
Priprema:
- Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći.
- Zatim prospite vodu, sipajte novu i kuvajte dok ne proključa.
- Opet prospite vodu, pa dodajte u pasulj ječam i suvo meso i opet sipajte vodu da ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena.
- Na masti (može i ulje) propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Zatim sipajte malo vode i dinstajte dok ne omekša. Dodajte u pasulj.
- Zatim u istu šerpu dodajte sitno seckan beli luk i posolite.
- Zatim pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode. Ne sme da bude grudvica.
- Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta. Prijatno, uživajte!
(Kurir.rs)
Bonus video: