PEKARSKE KIFLICE KOJE SE TOPE U USTIMA ZBOG OVOG SASTOJKA! Probudite svoja čula: Iznutra mekane i sočne, a spolja HRSKAVE (RECEPT)

Profimedia

Pun pogodak za doručak, užinu ili večeru, a neretko može i da posluži kao dodatak ručku! Uz ovaj recept kojim su se služile i naše bake sada možete da budete majstor peciva!

Printscreen/YouTube/JelaJelena Petrovic 
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

  • 1 kg mekog brašna,
  • 25 g svežeg kvasca,
  • 2 kašičice soli,
  • 0,5 l mleka,
  • 1 jaje,
  • 2 dl kiselog mleka ili pavlake,
  • 300 g margarina,
  • 3 kašike šećera

Za premazivanje:

  • 1 jaje,

semenke

Profimedia 
foto: Profimedia

Priprema:

1. Razmutite kvasac u pola šolje toplog mleka, dodajte kašičicu brašna i šećera. Od brašna, nadošlog kvasca, jajeta, omekšalog margarina, mleka, šećera i pavlake zamesite srednje meko testo.

2. Dodajte još malo brašna i ostavite testo pola sata. Testo podelite na 36 loptica, pa svaku razvijte u obliku elipse i zavijte kiflicu. Ređajte kiflice u pleh, premažite jajetom i pospite semenkama.

3. Neka odmaraju još 10–15 minuta, pa pecite na 200 stepeni da kiflice lepo porumene.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

04:01
NOVAK (12) JE NAJMLAĐI BUREGDŽIJA U SRBIJI! Mali majstor se već takmiči i učestvuje na Danima bureka u Nišu Izvor: Kurir televizija