RODITELJI VIDELI KAD JE MALOLETNI MOTOCIKLISTA POKOSIO DEČAKE: Takmičar (12) neće odgovarati za nesreću, a ovo je razlog!

Profimedia

Dečak (12) koji je izazvao nesreću na moto skupu u Beranju kod Požarevca u kojoj su povređena tri deteta neće odgovarati za izazivanje nesreće pošto je krivično neodgovoran.

Podsetimo, nesreća se dogodila juče popodne na stazi Bukovik, kada je maloletni takmičar izleteo motorom sa staze. Dečaci koji su povređeni stari su 7, 8 i 12 godina.

- Dečak je motorom uleteo u publiku i pokosio decu koja su gledala takmičenje. Jednom detetu je ogrebana butina, dok su dvojica dečaka prebačena u bolnicu - kaže izvor.

- Skup, koji je bio prijavljen policiji, održavao se za decu, pa su deca i bila učesnici i vozili su motocikle koji su dozvoljeni u tom uzrastu - objašnjava naš sagovornik iz istrage.

Uviđaj na mestu nesreće obavilo je Osnovno tužilaštvo iz Požarevca, ali kako je reč o maloletnicima, istragu je preuzelo Više tužilaštvo.

- Istragu vodi Više tužilaštvo u Požarevcu, a kako dete ne može da odgovara, dat je nalog policiji da se ispita da li su sprovedene mere obezbeđenja skupa i da li je bilo eventualnih propusta u ovom delu od strane organizatora - navodi izvor.

Najmlađi od povređenih dečaka koji ima samo 7 godina, povređen je pred roditeljima koji su sa njim prisustvovali takmičenju, rekla je mališanova baka za Kurir.

- Sin i snaha su bili tamo, videli su kada je dete udareno - kratko je rekla baka i dodala da će majka mališana najbolje objasniti šta se desilo.

- On je srećom najmanje povređen, pušten je na kućno lečenje, dobro je. Sve je u redu - rekla je mama i dodala da žure kod lekara.

Saopštenjem su se obratili i organizatori moto-skupa.

- Prilikom vožnje trke u klasi MX65, takmičar koji je vozio svoju junior klasu je unutar staze imao pad, kada je njegov motor uleteo u boks koji je predviđen za mehaničare, a koji se nalazi unutar staze i publika tu nema pristup.Trku su u tom trenutku u boksu pratila tri maloletna takmičara koji, takođe, voze u drugoj junior klasi - naveli su iz organizacije i dodali da su deca povređena, ali da je njihovo stanje dobro:

-Ostatak trke je protekao bez ikakvih problema. Organizaciono nije bilo nikakvih propusta i sve mere sigurnosti publike su sprovedene po propisu.

Kurir.rs/ J.I.