STARINSKI RECEPT ZA PODVARAK! Ponovo je došlo vreme za omiljeni ZIMSKI RUČAK, a ako ga ovako pripremite cela porodica će UŽIVATI!
Podvarak je jedno od omiljenih jela sa kiselim kupusom mnogima, a posebno u hladnim zimskim danima koji su pred nama, zato nikako nije na odmet podsetit se recepta za ovo ukusno jelo.
Sastojci za 4 osobe:
- kiseli kupus
- glavica crnog luka
- biber u zrnu
- lovorov list
- aleva paprika
- meso po želji
Priprema
Najpre ispržite meso po želji, pile, šnicle, šta volite, povadite ga u činiju i na tom ulju pržite podvarak. Iseckajte sitno crni luk, propržite na ulju gde se pržilo meso, dodajte kupus (količina po želji) iseckan na tanke trakice i propržite oko pola sata. Stalno mešajte da se ne zalepi za dno.
Zatim dodati oko pola kašike aleve paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posoliti po ukusu, preručiti u posudu koja može u rernu i peći oko 2 sata dok kupus omekša. Posudu prekriti folijom i za vreme pečenja ne mešati. Možete praviti i sa suvim mesom i pančetom.
(Kurir.rs)
Bonus video: