Patišpanj je osnova mnogih torti i kolača, a evo kako da ga uvijete bez pucanja.
Rolat od patišpanja spada u možda najjednostavnije poslastice koje svaka domaćica zna da spremi. Međutim, ne ispadne uvek onako kako smo očekivali, i često kora ume da popuca kada umotamo rolat.
Da se to ne bi dešavalo, postoje dva načina da se uvije rolat bez pucanja. Prvo pripremite suvu pamučnu krpu. Na nju se stavlja komad papira za pečenje, posut sa 2-3 kašike šećera, ali takođe može i direktno na krpu. Rolat možete uviti i uz pomoć krpe, koja je vlažna i dobro isceđena. Pečena kora se okrene, a papir za pečenje se ukloni i onda se umota rolat. Ostavite nakratko - oko 15 minuta. Tada se kora odmotava i premaže se punjenjem po izboru.
Rolat od patišpanja možete premazati marmeladom, istopljenom čokoladom, kremom, slatkom i svime što želite. Zatim se ponovo umota u rolat i ostavlja u frižideru. Pre serviranja pospite šećerom u prahu ili dekorišite po vašem izboru - zavisi od prilike za koju se sprema.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: