Još od detinjstva mnogima je omiljena poslastica sutlijaš. Brzo i lako se pravi, a ukus je uvek fantastičan. Predlažemo vam varijantu sa pudingom koja će vam se sigurno dopasti. Probajte i uverite se i sami!
Sastojci
- 1 šolja (250 ml) pirinča
- 3 šolje vode
- 5 šolja mleka
- 10 kašika šećera
- 1 kesica vaniln šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- malo cimeta
Profimedia
Priprema
- Pirinač očistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje.
- Kada voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 2 od 6 ili na 1,5 od 3) i sipati 2 šolje mleka (od 250 ml.).
- Kada uvri, dodati jos 2 šolje mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još jednu šolju mleka, vanilin šećer i puding razmućen sa malo mleka. Mešati da se zgusne.
- Sipati u činijice, ohladiti, posuti cimetom (po želji i ukusu) i poslužiti.
(Kurir.rs/Najžena)
Bonus video: