KREMASTA POSLASTICA: Ako dosad niste probali, obavezno napravite SUTLIJAŠ SA PUDINGOM, ukus mu je carski, a lako se pravi! RECEPT

Još od detinjstva mnogima je omiljena poslastica sutlijaš. Brzo i lako se pravi, a ukus je uvek fantastičan. Predlažemo vam varijantu sa pudingom koja će vam se sigurno dopasti. Probajte i uverite se i sami!

Sastojci

  • 1 šolja (250 ml) pirinča
  • 3 šolje vode
  • 5 šolja mleka
  • 10 kašika šećera
  • 1 kesica vaniln šećera
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • malo cimeta
Profimedia 
foto: Profimedia

Priprema

  1. Pirinač očistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje.
  2. Kada voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 2 od 6 ili na 1,5 od 3) i sipati 2 šolje mleka (od 250 ml.).
  3. Kada uvri, dodati jos 2 šolje mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još jednu šolju mleka, vanilin šećer i puding razmućen sa malo mleka. Mešati da se zgusne.
  4. Sipati u činijice, ohladiti, posuti cimetom (po želji i ukusu) i poslužiti.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:15
ŠTA MI RADIMO OVDE, MENE JE SRAMOTA! Žiri snajki se postideo kad je video kako Zorica kuva! Izvor: Kurir televizija