Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Obavezno zapišite ovaj recept, jer osim što je fenomenalan u sezoni posta, može da parira tradicionalnoj proji sa sirom i jajima. Ova proja je izdašna, mekana i nedoljivo ukusna.
Shutterstock
Sastojci:
- 400 ml vode
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 5 punih kašika ajvara
- 300 g kukuruznog brašna
- 150 g belog brašna
- 1 prašak za pecivo
Profimedija
Priprema:
- Pomešajte vodu, ulje, ajvar, so dodajte brašno i prašak za pecivo.
- Sve dobro sjedinite i sipati u pleh, odnosno tepsiju ili u kalupe.
- Pecite na 200 stepeni oko 25 - 30 minuta.
(Kurir.rs/Najžena)
Bonus video: