Nikada nam nije palo na pamet da ostavimo kisele krastavčiće sa crnim lukom
Iznenadili smo se, jer nam se izuzetno svidela ova kombinacija ukusa, a posebno je interesantna ako volite da jedete krastavčiće uz svinjetinu, junetinu ili jagnetinu. Ako ste skeptični, ostavite ove jeseni nekoliko tegli.
Sastojci:
- 800 g krastavčića
- 150 g crnog luka
- 30 g mirođije
- 5-6 zrna bibera
- 1 kašičica soli (po tegli)
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
- 1 kašika ulja
Profimedia
Priprema:
- Tegle i poklopce dobro oprati i sterilisati.
- Krastavce dobro oprati, osušiti i naseći na kolutove.
- Crni luk možete seći na kockice ili na tanke kolutove, dodati mirođiju, pa dobro promešati.
- U teglu ubaciti zrno do dva bibera, pa onda ređati povrće. Dodati po jednu kašičicu šećera i soli, po kašiku sirćeta i ulja, poklopiti i ostaviti 10 minuta.
- Nakon tog vremena, naliti svaku teglu provrelom vodom i dobro zatvoriti.
- U šerpu staviti kuhinjsku krpu, poređati tegle i naliti vodom, pa staviti na šporet.
- Od momenta ključanja, kuvati još 10-14 minuta. Ostaviti ih da se ohlade, obrisati i odložiti na hladno i tamno mesto.
(Kurri.rs/Najžena)
Bonus video: