Pite su odlično rešenje kada želite nešto brzo, ukusno, a jednostavno i jeftino. Pogotovo ako vam ni kore nisu potrebne, već sve sastojke pomešate u činiji i kasnije ispečete.
Zbog dobrog ukusa pita je jedno od najčešćih jela na trpezama Balkana, a u Srbiji je svakako najpoznatija gibanica i harmonika pita. Često možete da ih nađete na slavskim trpezama, a isprobajte i ovaj recept za pitu bez kora sa prazilukom i šunkom.
Profimedia
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 250 ml mleka
- 3 jajeta
- 250 g šunke (po izboru)
- 40 g putera
- mladi luk ili praziluk
- peršun
Profimedia
Priprema:
- U činiji prosejte brašno, so i prašak za pecivo.
- Dobro promešajte i sipajte mleko, jaja i istopljeni puter. Sve lepo sjedinite.
- Sitno iseckajte mladi luk ili praziluk, peršun i šunku. Dodajte ih u testo i promešajte.
- Sipajte smesu u podmazan pleh i poravnajte.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 35 minuta.
(Kurir.rs)
Bonus video: