Poslastice sa jabukama su simbol jeseni i nema ništa lepše nego kada se kućom raširi miris pečenih jabuka.
Napravite pitu punu nadeva od oraha i jabuka pa prelivenu puterom za dodatnu sočnost. Toliko je dobra da će se pojesti ceo pleh.
rina.rs
Sastojci:
- 6-7 jabuka
- 200 g oraha
- 500 g kora za pitu
- 250 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 30 g prezli
- 1 limun
- 80 g maslaca
- Šećer u prahu za posipanje
Profimedia
Priprema:
- Jabuke narendajte, dodajte sok od jednog limuna i rendanu koricu. Dobro promešajte.
- Dodajte šećer, cimet, prezle i orahe (seckane ili mlevene). Dobro promešajte.
- Ako pravite sa tankim korama, rolnu napraviti sa 2 lista kore za pitu.
- Jedan list kore premazati otopljenim puterom. Pospite malo nadeva i urolajte.
- Rolat staviti u podmazan pleh. Odozgo premazati rolat otopljenim puterom.
- Pecite na 200 stepeni 45 minuta. Nakon što se ohladi pospite šećerom u prahu.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: