Mirosinka je poreklom iz Pomoravlja, kako ona kaže: “Dete prirode”, život je privremeno doveo u Beograd ali je obećala sebi da će se vratiti u svoj kraj. Ono što je čini posebnom jeste planinski duh, kilometrima može da pešači, a do pre samo godinu dana se aktivno bavila biciklizmom. Trenutno se bavi vezom i ručnim radom, i pored toga stigne da pročita i koju ratno istorijsku knjigu. Žikica za sebe kaže da je jako vredan i domaćinski vaspitan čovek. Zaposlen je u industrijskoj firmi već 37 godina, ali kad dodje kući uvek ima volju za kuvanjem. Sa ljubavlju voli da kuva i domaćinski ugosti sve svoje prijatelje, ali kako on kaže najbolji prijatelj mu je njegov pas. Slađana i Žikica su se upoznali jednom prilikom u pozorištu u krugu svojih poznanika i od tada su postali nerazdvojni.
Majka Mirosinka i snajka Slađana imale su zadatak da pripreme gibanicu i rezance sa makom. Za pripremu ovog specijaliteta imale su 46 minuta, jer su zaboravile 7 sastojka, a svaki im je oduzeo 2 minuta.
Slađanino jelo donelo je oduševljenje kod snajki, imale su pozitivne komentare. Suzanino jelo je pokupilo slične kritike i ocene.
Kurir Televizija
foto: Kurir televizija
Majka Mirosinka je dobila oduševljenje, sve su komentarisale jelo veoma pozitivno.
Kurir Televizija
foto: Kurir televizija
Žikica nije uspeo da pogodi čije je jelo bolje i sa tim nije učestvova u kvizu za dnevnu nagradu u vrednosti od 10.000 dinara. Sin Marko je pretpostavio da je, njemu lepše jelo, napravila žena, a ustvari je majka.
Nakon toga, Seka je komentarisala da sin nije imao lak zadatak, sa obzirom da su po ukusu, ali i po ocenama, veoma slične kulinarske kreacije majke i snajke.