MITROVIĆ I VLAHOVIĆ PUTUJU U KATAR? Posle burnog vikenda direktor reprezentacije Srbije otkrio u kakvom su stanju napadači

Starsport

Navijači fudbalske reprezentacije Srbije u neverici su slušali vesti koje su stigle u subotu i nedelju.

Najpre Aleksandar Mitrović nije bio u protokolu za utakmicu protiv Mančester sitija, a sutradan Dušan Vlahović nije bio u konkurenciji za derbi protiv Intera.

Problemi sa povredama muče udarne napadačke opcije Srbije i to samo dve nedelje pred početak Svetskog prvenstva.

O povredama je govorio Stevan Stojanović, direktor reprezentacije Srbije, a doneo je ohrabrujuće reči.

- Mitrović vuče povredu od Švedske, obnovio je protiv Njukasla, naš medicinski tim je u kontaktu sa njim i mislimo da će biti spreman za Katar. Isto je i sa Vlahovićem, obnovio je povredu prepona i nadamo se da će biti spreman za Katar - poručio je čuveni Dika Stojanović gostujući na "TV Prva".

Nakon pobede Juventusa u derbiju sa Interom (2:0), trener ekipe iz Torina Masimilijano Alegri govorio je o statusu povrede Dušana Vlahovića, koji se nije našao u protokolu za ovaj meč.

Srpski napadač već neko vreme ima problema da povredom primicača, a propustio je i prethodne dve utakmice protiv Lećea i PSŽ-a.

- Videćemo. Trenutno ima upalu i videćemo da li će se oporaviti pre pauze usled Svetskog prvenstva - rekao je Alegri o Vlahovićevom oporavku, a zatim nastavio da govori o stanju drugih igrača.

AP 
foto: AP

- Sutra očekujem povratak Mekenija i Paredesa u trenažni proces, Ken će nam takođe biti na raspolaganju od utorka.

Juventus od početka sezone ima velikih problema sa povredama. Tako recimo Pol Pogba, koji je doveden kao jedno od većih pojačanja, nije odigrao nijedan minut za tim iz Torina ove sezone i propustiće Mundijal.

Kurir sport