njam njam
KREMASTA ČORBA IDEALNA ZA OVE HLADNE DANE: Šargarepa je glavni sastojak, pravi se lako i jeftina je, a ukus razbija! (RECEPT)
Lagana i kremasta čorba od svežeg povrća je ukusna i prijatno nežna za nepce - idealna za ručak i večeru.
Shutterstock
Krem čorbu od šargarepe lako je napraviti, vrlo je hranjiva, sa prijatno začinjenim notama, u skladu sa slatkoćom šargarepe.
Shutterstock
Sastojci:
500 g šargarepe
1 veća glavica crnog luka
1 krompir
1 praziluk
1 l bujona od povrća
maslinovo ulje so, biber, svež peršun
Zorana Jevtić
Priprema:
Svo povrće očistite i iseckajte. U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite naseckani luk.
Nakon nekoliko minuta dodajte praziluk, krompir i šargarepu i pomešajte s ostalim sastojcima.
Dinstajte sve zajedno nekoliko minuta, a potom dodajte bujon i ostavite da se kuva oko pola sata.
Nakon toga usitnite štapnim mikserom ili u blenderu, pa začinite.
Prijatno!
(Kurir.rs)
Bonus video: