NAPRAVITE NAJBOLJI PASULJ PREBRANAC: Nezaobilazno jelo na posnoj trpezi, a pravi se veoma JEDNOSTAVNO (RECEPT)

Profimedia

Pasulj je vrlo hranljivo i ukusno jelo, i jednostavno za pripremu bez obzira na sortu.

Širom sveta mogu se pronaći mnoga regionalna variva od pasulja poznata kao čorba od pasulja, koja uključuju sporo kuvanje pasulja sa mešavinom povrća i mesa.

Obilno varivo od pasulja, u Srbiji poznato i kao čorbast pasulj, vojnički pasulj, pasulj na tavče, jedno je od najrasprostranjenijih u restoranima širom Srbije i obično se jede u svim godišnjim dobima.

U nastavku pročitajte recept za pasulj prebranac koji možete jesti i kada je post, a može se služiti i na posnim slavama.

Profimedia 
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 500 g pasulja
  • 3 glavice crnog luka
  • mlevena paprika
  • so
  • biber
  • ulje

Priprema:

  1. Luk iseckati sitno i pržiti ga na ulju, pa kad postane staklast skloniti ga sa ringle i dodati mlevenu slatku papriku i promešati.
  2. Pasulj dobro skuvati pa procediti.
  3. Dodati mu zapršku od luka, posoliti i pobiberiti i promešati.
  4. Prebacite pasulj u tepsiju i zapecite u rerni oko pola sata na 200 stepeni da se odozgo uhvati korica

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:50
MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished] Izvor: Kurir televizija