Pasulj je vrlo hranljivo i ukusno jelo, i jednostavno za pripremu bez obzira na sortu.
Širom sveta mogu se pronaći mnoga regionalna variva od pasulja poznata kao čorba od pasulja, koja uključuju sporo kuvanje pasulja sa mešavinom povrća i mesa.
Obilno varivo od pasulja, u Srbiji poznato i kao čorbast pasulj, vojnički pasulj, pasulj na tavče, jedno je od najrasprostranjenijih u restoranima širom Srbije i obično se jede u svim godišnjim dobima.
U nastavku pročitajte recept za pasulj prebranac koji možete jesti i kada je post, a može se služiti i na posnim slavama.
Profimedia
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 3 glavice crnog luka
- mlevena paprika
- so
- biber
- ulje
Priprema:
- Luk iseckati sitno i pržiti ga na ulju, pa kad postane staklast skloniti ga sa ringle i dodati mlevenu slatku papriku i promešati.
- Pasulj dobro skuvati pa procediti.
- Dodati mu zapršku od luka, posoliti i pobiberiti i promešati.
- Prebacite pasulj u tepsiju i zapecite u rerni oko pola sata na 200 stepeni da se odozgo uhvati korica
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: