RECEPT
DOMAĆI ĐEVREK KAO IZ PEKARE: Obradujte ukućane mirisnim pecivom koje će svi obožavati (RECEPT)
Domaći đevrek napravićete očas posla, a biće kao iz najbolje pekare.
Poslužite ga uz domaći džem i čaj ili čašu jogurta. ako više volite konkretnije stvari možete napraviti i sendvič sa namazom poput krem sira ili pavlake, uz dodatak bilo kog suhomesnatog proizvoda.
Kad poželite da iznenadite ukućane toplim pecivom za doručak, neka vaš izbor bude đevrek.
Youtube Printscreen
Sastojci:
- 3 jajeta
- 75 g putera
- 70 g šećera
- 250 ml mleka
- 5 g soli
- 10 g suvog kvasca
- 550 g brašna
Trevor Adeline / Caia Image / Profimedia
Priprema:
- U blenderu razbijte 3 cela jajeta, dodajte šećer, kvasac, so, rastopljeni puter i mleko. Sve dobro sjedinite.
- Prespite u činiju s brašnom i umesite glatko testo. Ostavite da odstoji jedan sat.
- Testo podelite na 12 loptica. Ostavite još 15 minuta da se "odmore".
- Oblikujte đevrek, poređajte sve u pleh. Pokrijte krpom i ostavite da odstoje još 20 minuta.
- Premažite jednim žumancetom i po želji pospite susamom. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
(Kurir.rs)
Bonus video: