Kupovne kocke za supu često mogu da budu pune nepotrebnih konzervansa, zato je mnogo bolje napraviti domaću verziju. Na ovaj način možete prilagoditi sastojke, ali i količinu začina.
Sastojci:
- 1 manji krompir
- 1 veća šargarepa
- 1 manja tikvica
- 1 manja glavica luka
- pola vezice peršina
- 100 grama soli
- kašika ulja
Priprema:
Sve sastojke sitno naseckajte i stavite u teflonsku tiganj u kojoj se sastojci neće zalepiti za dno, nalijte malo vode i prodinstajte dok ne ispari sva tečnost koju će pustiti povrće. Dodajte so i ulje i nastavite da mešate još nekoliko minuta, piše 24sata.hr.
Sameljite sve sastojke i vratite na tiganj kako bi se malo osušili. Kada dobijete smesu gustu poput testa, maknite je sa vatre i rasporedite po papiru za pečenje. Napravite od smese pravougaonik debljine oko 1 centimetar i zamrznite na 12 sati.
Nakon toga naseckajte na kockice. Svaku kockicu uvijte u papir za pečenje i stavite u frižider - to je pravilan način čuvanja. Od ove smese se dobija 9 kockica, a povrće se može izmeniti po želji i ukusu.
(Kurir.rs)
Bonus video: