Obradujte ukućane i drage goste pikantnim specijalitetom od mesa.
Sigurni smo da ćete se složiti sa nama da nema ništa bolje od ukusnih domaćih kobasica koje ste sami proizveli. Osim što ste sigurni da u njima nema aditiva, veštačkih aroma, boja, ukus domaćih proizvoda ne može da se poredi ni sa jednim iz supermarketa.
Profimedia
Sastojci:
- 6 kg svinjskog mesa
- 1 kg svinjskih creva
- 2 glavice belog luka
- so, biber, crvena mevena paprika, tucana ljuta
- 3 kašike šećera
- 2-3 dcl vode
Shutterstock
Priprema:
- Meso samleti na mašini za meso. Izgnječen beli luk potopite u vodu.
- U meso zatim dodati začine (količinu odredite po želji i sopstvenom ukusu).
- Zatim se doda ona voda sa belim lukom. Dobro izmešajte i ostavite na hladnom preko noći.
- Sutradan opet sve promešajte, po potrebi dodajte hladne vode.
- Creva natopite u mlakoj vodi, a na mašinu za meso stavite nastavak za kobasice. Meso se melje i direktvo ide u creva.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: