Najpoznatija jela koja se prave od kiselog kupusa su svakako sarme i podvarak.
Svaka domaćica koja drži do sebe bar jednom je spremala podvarak, ali ovaj španski recept će vas ostaviti bez daha.
U kiseli kupus dodajte tucanu ljutu papriku i suve šljive, a savršena kombinacija sastojaka mu daje slatko-kiselo-ljuti ukus. Kada jednom probate ovo čuveno jelo nećete moći da se zaustavite.
Profimedia
Sastojci:
- 1 kg kupusa ribanca
- 200 g suvih šljiva
- 2 crna luka
- lovor
- slanina
- 1-2 kašičice ljute tucane sudžuk paprike
- 4 krmenadle
- vode
- so
- ulje
Shutterstock
Priprema:
- Iseckajte crni luk, pa propržite na dosta ulja. Dodajte ribanac koji ste oprali i pospite sudžuk paprikom.
- Zatim dodajte suve šljive i lovor, sipajte vodu da bude nekih 2 cm iznad kupusa, pa kuvajte dok se tečnost ne smanji.
- Pred kraj dodajte krupnije secknu slaninu i krmenadle.
- Pokrijte alu folojim i pecite na 180 stepeni oko sat vremena, a zatim skinite foliju i ostavite meso da se zapeče u rerni.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: