DORUČAK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI I DATI VAM ENERGIJU ZA CEO DAN: Ako već niste, obavezno probajte POHOVANU PALENTU, preukusno! RECEPT

Profimedia

Palentu možete da napravite u većoj količini i da je pohujete svakog jutra

Ukoliko ste ljubitelj palente i/ili proje, a želite da započnete dan omiljenim jelom, ovaj recept ćete s radošću pripremati cele zime. Jer, pored toga što je ukusan, veoma je i praktičan; palentu možete da napravite u većoj količini i da je pohujete svakog jutra kako biste uvek imali svež i topao doručak.

Profimedia 
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 100 g palente
  • 400 ml vode
  • malo soli
  • 50 g parmezana (po želji)
  • 3 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 50 g prezli
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Skuvajte palentu u posoljenoj vodi, pa skinite posudu sa vatre, dodajte parmezan, sve izmešajte i razlijte palentu u podmazan pleh.
  2. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena kako bi se lepo stegla.
  3. Za one koji ujutro žure, dobro rešenje je da pripreme palentu na ovaj način uveče, a da je ujutro pohuju.

(Kurir/Stvar ukusa)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

07:07
OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN Izvor: Kurir televizija