Palentu možete da napravite u većoj količini i da je pohujete svakog jutra
Ukoliko ste ljubitelj palente i/ili proje, a želite da započnete dan omiljenim jelom, ovaj recept ćete s radošću pripremati cele zime. Jer, pored toga što je ukusan, veoma je i praktičan; palentu možete da napravite u većoj količini i da je pohujete svakog jutra kako biste uvek imali svež i topao doručak.
Profimedia
Sastojci:
- 100 g palente
- 400 ml vode
- malo soli
- 50 g parmezana (po želji)
- 3 jaja
- 5 kašika brašna
- 50 g prezli
- ulje za prženje
Priprema:
- Skuvajte palentu u posoljenoj vodi, pa skinite posudu sa vatre, dodajte parmezan, sve izmešajte i razlijte palentu u podmazan pleh.
- Ostavite da odstoji najmanje sat vremena kako bi se lepo stegla.
- Za one koji ujutro žure, dobro rešenje je da pripreme palentu na ovaj način uveče, a da je ujutro pohuju.
(Kurir/Stvar ukusa)
Bonus video: