FURIJA IMA NOVOG SELKTORA: Luis de la Fuente preuzima Španiju posle debakla u Kataru

AP Photo/Andre Penner

Španski trener Luis De La Fuente (61), selktor španske reprezentacije do 21 godine, novi je selektor A reprezentacije Španije, nakon što je u smenjen Luis Enrike, objavio je Španski fudbalski savez (RFRF).

De La Fuente od 2013. godine radi u podmlatku reprezentacije, a od 2018. je selektor reprezentacije do 21 godine sa kojom je 2019. godine osvojio Evropsko prvenstvo i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"RFEF je izabrao Luisa De La Fuentea za novog španskog selektora", saopštio je RFEF, a prenela HINA.

Novine Marka pišu kako De La Fuente takođe neguje formaciju 4-3-3, ali su dubljim i oštrijim napadima, što bi mogla biti nijansa u odnosu na Enrikeovu igru sa takodje puno dodavanja ali kojom nije uspeo probiti odbranu Maroka.

"Razočaran sam. U ovom trenutku me ne zanima moja budućnost”, odgovorio je novinarima.

foto: EPA/Tolga Bozoglu

Poručio je da želi da ode kući i malo se odmori pre odluke o daljem vodjenju reprezentacije koja je jedini naslov svetskog prvaka osvojila 2010. godine.

Sportski direktor reprezentacije Hose Francisko Molina tada je rekao da će analizirati nastup na prvenstvu.

Na Evropskom prvenstvu 2021. odveo je ekipu u polufinale gde je izgubila na jedanaesterce od Italije, kasnijeg prvaka.

Španija je na velikim takmičenjima ispala na jedanaesterce četiri od pet puta kada je susret odlučen izvodjenjem udaraca sa "bele tačke".

Enrike je imao ugovor do kraja Svetskog prvenstva u Kataru, a on i savez su uoči prvenstva rekli da će sesti za stol nakon što prvenstvo završi.

Španski mediji su zadnjih nedelja nagadjali da bi Enrike mogao da preuzme klupu Atletiko Madrida, gde se trener Dijego Simeone nalazi na udaru kritika zbog slabijih rezultata ove sezone.

(Kurir sport/Beta/HINA)