Najlakši recept za ukusan rižoto.
Ovaj jednostavni rižoto prema receptu poznatog kuvara Džejmija Olivera ne zahteva veštinu u kuhinju, a gotov je za manje od pola sata. Iskoristite grašak ukoliko ga imate u zamrzivaču, a ako niste ljubitelj ovog povrća uvek ga možete zameniti s onim što imate u tom trenutku od povrća.
Profimedia
Sastojci:
- 1 l bujona ili rastvorena kocka za supu u vodi
- 1 crni luk
- 1 stabljika celera
- maslinovo ulje
- maslac
- 300 g pirinča
- 300 g smrznutog graška
- 60 g parmezana + za posipanje
- so, biber
Profimedia
Priprema:
- Bujon stavite da se zagreje do ključanja.
- Luk i celer propržite na maslacu i maslinovom ulju. Posolite i pobiberite. Dodajte pirinač i sipajte bujon pa krčkajte dok pirinač ne omekša.
- Pred kraj dodajte grašak. Pazite da ne ispari sav bujon, jer rižoto mora biti malo tečan.
- Umešajte na kraju parmezan.
- Kada servirate na tanjir ponovo pospite parmezanom. Po želji možete dodati malo pančete.
- Ako niste ljubitelj graška ili ga nemate u zamrzivaču, možete ga zameniti spanaćem, tikvicama, brokolijem..
(Kurir.rs/Stvarukusa)
Bonus video: