Spanać je izuzetno zdrav, a dodatni plus je što se brzo i lako sprema. Kombinuje se i uz jaja, viršle, meso, a može da se služi i sa prženicama.
Ako želite da napravite najkremastiji spanać koji će se baš svima dopasti, onda u njega dodajte pinjole koje daju poseban šmek i kuvajte ga sa pavlakom za kuvanje.
Profimedia
Sastojci:
- 1 kg spanaća
- 6 čenova belog luka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika kukuruznog brašna
- 4-5 pinjola
Profimedia
Priprema:
- Na malo ulja propržite cele čenove belog luka i pinjole. Zatim izvadite iz šerpe.
- Skuvajte spanać koji ste očistili, pa beli luk, pinjole i spanać stavite u blender.
- Dobro izblendirajte i vratite u šerpu u kojoj ste pržili beli luk i pinjole.
- U pavlaku za kuvanje sipajte kukuruzno brašno i dobro promešajte, ne smeju da ostanu grudvice. Sipajte u spanać i kuvajte još 10-ak minuta, uz neprestano mešanje.
(Kurir.rs/stvar ukusa)
Bonus video: