OPROŠTAJ OD MIHE: Mnogo emocija na stadionu "Rajko Mitić", legende Crvene zvezde jedva govorile od suza (VIDEO, FOTO)

Stefan Stojanović/Mondo

U medija centru na stadionu "Rajko Mitić", održana je komemoracija povodom smrti legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića.

Govorile su legende i funkcioneri crveno-belih u prepunom medija centru. Na kraju je sve upriličeno video snimcima iz karijere legendardnog fudbalera.

Komemoraciju ste mogli uživo pratiti na sajtu Kurira.

OPROŠTAJ OD MIHE: Mnogo emocija na stadionu "Rajko Mitić", legende Crvene zvezde jedva govorile od suza (VIDEO, FOTO)  Youtube

TOK KOMEMORACIJE:

11.25 - Komemoracija je završena.

11.20 - U toku je emitovanje video snimaka iz karijere Siniše Mihajlovića

Dragiša Binić

- Dragi prijatelji, izgubili smo najmlađeg i najboljeg među nama. On je to pokazao kroz karijeru. Izgubili smo druga, brata i prijatelja, ja i više, svog cimera i čoveka koji nije znao za poraz. Čoveka koji je uvek voleo da pobedi, Zvezda je dobila čoveka koji je činio sve da dođe do vrha. Dečak koji je dolazi iz malog grada dolazi u Vojvodinu i Zvezdu i nastavlja karijeru u kojoj je sve napravio što može da napravi. Znao je da poštuje starije, ali je držao do sebe. U neverici sam da smo izgubili jednog takvog čoveka. Za junakom se ne plače, neka mu je večna slava i hvala - poručio je popularni Bina, veliki prijatelj Siniše Mihajlovića.

Ljupko Petrović

- A, šta da kažem. Siniša Mihajlović je... Svi prethodnici su rekli šta bih ja trebao ponoviti. Bio je hrabar, uvažen i uvek je želeo pobediti. Imao sam zadovoljstvo da ga treniram na njegovim počecima. Znao sam ga od Osijeka i znao sam ga kao talentovanog mladog igrača. On je iste godine doprineo da Vojvodina bude šampion i nas dvojicu vežu nekako samo uspesi. Dolaskom u Zvezdu je postao svetski šampion. Znaćemo poštovati Sinišu Mihajlovića. Kažu se, kada ga spominjemo, da je još uvek živ. Hvala ti i slava ti - rekao je legendarni trener crveno-belih.

Dragan Džajić

- Kada sam pročitao vest da je Siniša bolestan, pomislio sam da to nije tačno, da sačekamo malo, možda će vreme pokazati nešto drugo. Ohrabrila me je njegova izjava "ova bolest ne zna sa kim je ušla u koštac" - sa velikom tugom u glasu rekao je počasni predsednik FK Crvena zvezda i nastavio nakon kratkoh predaha.

Video plus 
foto: Video plus

- Ponoviću samo nekoliko reči da ne bih ovako emotivno pričao. Igrao je za Vojvodinu, bio je jedan slobodan udarac sa 40 metara. Rekao sa Ljupku neće valjda ovaj da šutira na gol, on mi je odgovorio sad ćeš ti da vidiš. Lopta je imala takav efej da je golman jedva odbranio. Uskoro smo poslali našeg čoveka da ga pozove. Sećam se kao da je juče bilo, pitao sam ga da li bi igrao za Zvezdu, rekao je kao iz topa da. Siniša je bio prznica sa velikim srcem. Bio je prznica, koji nije voleo a gubi ni na treningu. Takav je bio i na utakmicama. Ne bih želeo više ništa da govorim. Mnogo mi je žao, ostavio je porodicu, prijatelje, ostaće večno zapamćen, nek mu je večna slava i hvala.

Video plus 
foto: Video plus

Svetozar Mijailović, predsednik FK Crvena zvezda

- Teško se nalaze reči da bi se oprostili od Siniše. Sve su nedovoljne, blede, da bi iskazale ono što je bio. Brojne izjave, naslovne strane, emisije, ne samo u našoj zemlji i Italiji, već širom Evrope i sveta su posvećene njemu. To zaslužuje samo poseban sportista, poseban čovek. Čovek koji je voleo, čovek koga su voleli. Izgubili smo velikog sportistu, velikog čoveka. To je naš Siniša. Sve je postigao radom, divan otac, divan suprug. Prerano te je bolest otrgla od nas - rekao je Mijailović, koji se teško suzdržavao da ne zaplače.

Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda

- Jedan od najtežih dana. Opraštamo se od druga, prijatelja, brata Siniše Mihajlovića. Dragi Siniša, još na početku karijere učinio si svoju Zvezdu najvećom u Evropi i svetu, a sebe upisao u besmrtnu listu legendi svog voljenog kluba. Pamtićemo te kao veselog dečaka koji je izrastao u jednog dobrog čoveka, velikog srca. Sto puta smo se uverili, najvećeg srca. Otišao si prerano, ali si toliko učinio za života da će generacije posle tebe biti ponosne što su tvoji. Ponosni smo što smo te imali za prijatelja i što si bio deo Crvene zvezde. Ostaje mi samo da se poklonim i kažem jedno veliko hvala - rekao je Terzić na otvaranju komemoracije.

Video plus 
foto: Video plus

11.03 - Za početak, minut ćutanja.

11.00 - Komemoracija uskoro počinje. Mnoge poznate ličnosti došle su na stadion "Rajko Mitić" da odaju počast legendarnom fudbaleru. Tu su Ljupko Petrović, Dragiša Binić, Nenad Peruničić, trener Partizana Gordan Petrić i brojni drugi.

Video plus 
foto: Video plus

UOČI KOMEMORACIJE:

Komemoraciju možete pratiti uživo na sajtu Kurira.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini posle dugogodišnje borbe sa leukemijom.

Knjiga žalosti na stadionu Crvene zvezde bila je otvorena juče, a zbog velikog broja poštovalaca popularnog Mihe i danas će u Muzeju Crvena zvezda, od 10 do 13 časova, biti moguće na ovaj način odati počast bivšem fudbaleru kluba iz Ljutice Bogdana.

Siniša Mihajlović će biti sahranjen u ponedeljak u Rimu, u skladu sa željom njegove porodice.

Kurir sport