Punjene paprike su tradicionalno srpsko jelo i obično se pune mlevenim mesom i pirinčem.
Danas postoji puno modernih verzija ovog recepta, pa tako možete da napravite pečene, pa pohovane paprike, paprike punjene sirom i zapečene u rerni...
Printscreen/Youtube
Ovaj recept će vas oduševiti svojom jednostavnošću, a to je da sirove paprike napunite nadevom od sira i maslina i stavite u frižider. Ukusno jelo koje ne zahteva puno vremena ni truda.
Sastojci:
- 2 paprike
- 5 zelenih maslina
- 3 crne masline
- 50 g dimljenog lososa
- mirođija
- 150 g feta sira
- 150 g krem sira
Printscreen/Youtube
Priprema:
Paprike očistite od semenki i skinite vrh. Masline iseckajte, kao i losos i mirođiju.
Printscreen/Youtube
Takođe i vrh paprike isecite (tamo gde je peteljka). Pomešajte i dodajte krem sir i fetu.
Posolite i pobiberite, pa sjedinite. Napunite paprike i stavite u frižider na sat vremena.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: