Uživajte u zdravom i ukusnom napitku koji će oduševiti ukućane i iznenaditi goste.
Gazirani i negazirani kupovni sokovi nisu zdravi i to svi znamo. Kako biste u ovim hladnim danima gostima koji su vam se najavili iznenadili nečim novim, predlažemo odličan recept za toplu limunadu po receptu slavnog kuvaraDžejmija Olivera.
- Topla limunada sa ukusom i mirisom zimskih začina oduševiće vas, kaže Oliver. Na vama je samo da ga pripremite, a evo što vam je sve za to potrebno.
Sastojci za 20 čaša tople limunade:
- 3 litra mutnog soka od jabuke,
- 2 litra vode,
- 2 komadića (veličine palca) svežeg đumbira,
- štapić cimeta,
- malo meda,
- sok od 12 limuna
Postupak pripreme: Sok od jabuke stavite u veliku posudu pa dodajte dva litra vode i kuvajte na jakoj vatri. Isecite đumbir, ali ostavite koricu i dodajte i cimet. Smanjite vatru i ostavite da se kuva 15 minuta.
Dodajte sok od limuna, kuvajte još nekoliko minuta i zasladite medom po želji. Sipajte u čaše i poslužite.
(Kurir.rs/Klix.ba)
Bonus video: