ODLASCI, DOLASCI I TAKO U KRUG! Transferi u domaćem fudbalu koji su obeležili 2022. godinu, evo kako su "večiti" poslovali!

Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Kada je domaći fudbal u pitanju, brojni odlasci i dolasci su neminovna stvar u svakom prelaznom roku.

Najviše transfera realizuju Crvena zvezda i Partizan, ali takođe i najviše "promašaja" imaju večiti rivali.

U 2022. godini, domaći fudbal obeležili su brojni transferi, bilo je mnogo odlazaka i dolazaka a mi smo vam izdvojili neke najzanimljivije i najzvučnije.

Tim iz Ljutice Bogdana za Osmana Bukarija je morao da izdvoji tri miliona evropskih novčanica. Kings Kangva je crveno-bele koštao duplo manje, dok je Aleksandar Pešić dres aktuelnog šampiona Srbije obukao za milion evra.

Starsport 
foto: Starsport

Egor Prutsev je na Marakanu stigao za 900 hiljada evra, talentovani Stefan Mitrović je plaćen pola miliona a Irakli Azarov 300 hiljada evropskih novčanica.

Što se tiče odlazaka, Crvenu zvezdu su napustili Ohi, Srđan Babić, Milan Pavkov i Ričarda Odadu, a klub je zbog toga inkasirao ukupno 3,65 miliona evra.

Starsport© 
foto: Starsport©

Što se tiče Partizana, crno-beli su obeštećenje platili isključivo za Hamidua Traorea, Zlatana Šehovića i Aleksandra Filipovića što ih je ukupno koštalo 1,25 miliona evra.

Partizan je lepo zaradio na Marku Milovanoviću koji je prešao u Almeriju za tri i po miliona evra, a osim Humsku ulicu su za obeštećenje napustili Saša Zdjelar za pola miliona evra i Filip Holender za duplo manje novca.

Starsport 
foto: Starsport

Kada je reč o ostalim srpskim klubovima, Čukarički je prodao Marka Rakonjca u Lokomotivu iz Moskve za 2,5 miliona evra, TSC je od transfera Mihajla Banjca u Krasnodar profitirao 1,6 miliona evra.

Kurir sport