I vrapci na grani znaju da je pica "lična karta" Italije i prva kada se pomene ova zemlja. Ali, manje je poznato da je najbolji pica-majstor na svetu Srbin, Beograđanin.
Recept za picu ne postoji, iskustvo je ključ, poručuje Goran Abramović za RTS.
Goran Abramović osvojio je prvo mesto na svetskom takmičenju u pravljenju tradicionalne napolitanske pice.
"Prošle godine sam postao svetski šampion u Napulju za tradicionalnu picu Napolitanu, pravio sam picu Margaritu. U novembru je tradicionalno u Portu održana svečanost za svetske šampione, gde sam bio pozvan i gde sam pobedio", rekao je Goran Abramović voditeljki Ivani Milenković.
Dodaje da su među takmičarima u pitanju nijanse, kao i da je važno da se tog dana poklope kockice, da bude vaš dan i sve kako treba i da rezultatima pokažete da li ste najbolji ili niste.
"Recept za picu ne postoji, iskustvo je ključ. Vreme za koje radite picu je ključ vašeg uspeha. Prva i velika stvar za dobru picu je testo, najveća tajna je osećaj za testo. Zatim, namirnice koje koristite treba da budu kvalitetne, bitna stvar je pica-peć i naravno pica-majstor koji pravi proizvod nazvan pica", istakao je Abramović.
(Kurir.rs/RTS)
Bonus video: