OVU GREŠKU SVI PRAVE KAD PROSIPAJU TALOG OD KAFE: Niste svesni koliko SKUPO može da vas košta! Evo kako PRAVILNO treba da se baca

Youtube Printscreen

Kafa je jedno od najpopularnijih napitaka i većina ljudi ne može da zamisli da započne dan bez nje. Mnogi za njom rado posežu i tokom dana, jer njen ukus i miris efikasno podižu raspoloženje.

Veliki problem može biti talog od kafe koji ostaje kad je popijemo. Često ga refleksno jednostavno prospemo u sudoperu. Međutim, ovo je greška koja može dovesti do začepljenja cevi. Nije bolja ideja ni WC šolja. Nisu čak ni kante za smeće i ne bi ih trebalo koristiti na taj način.

Profimedia 
foto: Profimedia

Nisu svi svesni, ali talog kafe je bio otpad i trebalo bi da ide u posebno obeležen kontejner. Umesto u sudoperu, talog treba da bacamo u odgovarajuću kantu, istu onu koju imamo za otpad od hrane. Tu treba da se nađu kore od povrća i voća, ljuske jaja, talog od kafe i čaja, uvenulo cveće i biljke i ostaci biljne hrane.

Međutim, vredi znati neke zanimljive upotrebe ostataka popularnog pića. Ispostavilo se da može biti od koristi za vas, na primer u vašoj bašti. Odlično deluje kao đubrivo, samo ga pospite po zemlji. Takođe za biljke u saksiji.

Profimedia 
foto: Profimedia

Talog od kafe obezbeđuje važne hranljive materije kao što su azot, fosfor, magnezijum, kalijum i bakar. Takođe imaju blago kiseli pH, tako da neutrališu kalcijum koji se nalazi u slavini.

Druga upotreba ostataka kafe je da se napravi neutralizator mirisa i apsorber vlage. Samo je osušite, stavite u široku posudu i stavite u frižider ili ormar. Možete dodati malo svog omiljenog eteričnog ulja.

Sve popularniji način korišćenja taloga od kafe je zamena soli i peska na trotoaru. Takođe sprečava klizanje, a istovremeno je bolji po našu okolinu i našu obuću.

(Kurir.rs/ Najžena)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

03:22
Bojan je Ginisov rekorder iz Beograda! Kafa mu je bila inspiracija za neobičan hobi Izvor: Kurir televizija