KADIROV BESAN ZBOG SPALJIVANJA KURANA NA MITINGU U STOKHOLMU: Đavoli, požnjećete šta ste posejali, čeka vas VEČNO PROKLETSTVO

AP Musa Sadulayev

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov osudio je spaljivanje Kurana od strane danskog ekstremno desničarskog političara Rasmusa Paludana i istakao da su se ovim činom svi umešani osudili na večno prokletstvo.

- Svako će požnjeti tačno ono što je posejao, a svi koji su umešani u ovaj podli trik izlegli su večno prokletstvo. Shvatiće to jednog dana, ali biće kasno. Gorite u paklu demoni - obajvio je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Nordik Njuz, podsetimo, izvestio je da je Rasmus Paludan, lider danske krajnje desničarske stranke Hard Dil, održao miting tokom kog je zapaljen Kuran ispred turske ambasade u Stokholmu. Paludan je održao akciju danas u 16 sati po moskovskom vremenu.

Tursko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da spaljivanje Kurana u Stokholmu ukazuje na nivo islamofobije u Evropi, a taj potez osudila su i ministarstva spoljnih poslova Saudijske Arabije, Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kadirov je naglasio da su samo "đavolski opsednuti nitkovi" sposobni za svetogrđe pod maskom protesta.

- Uveren sam da je akcija ne samo odobrena već i pokrenuta i plaćena od strane nadležnih - navodi Ramzan Kadirov.

(Kurir.rs/RIA)