Ovoj torti neće moći da odoli nijedan sladokusac! Probajte i uživanje je zagarantovano...
Sastojci za kore:
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 6 kašika brašna
- 6 kašika mlevenih oraha
Sastojci za fil:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 600 g vrelog zaslađenog mleka
- 250 g margarina
- 150 g šećera
- 200 g seckanih oraha
- 200 g seckanog želea
- 200 g seckanog suvog grožđa
- 200 g seckanih suvih smokava
Priprema:
Kora: Umutiti 12 belanaca, sa 12 kašika šećera, pa dodati 6 žumanata, 6 kašika brašna i 6 kašika mlevenih oraha. Smesu podeliti na tri dela i od nje ispeći posebno 3 kore.
Fil: Dobro umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera. Dobijenu smesu izjednačiti i polako u nju sipati 600 g vrelog, po želji, zaslađenog mleka i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ostavite dobijeni fil da se ohladi.
Umutiti 250 g margarina sa 150 g šećera u prahu, pa sastaviti sa ohladjenim filom i ujednačiti. Od ove smese odvojiti deo za premaz vrha i stranica torte, a u ostali deo dodati iseckan orah, iseckan žele, iseckano suvo grožđe i suve smokave.
Ređati naizmenično koru i šareni fil, a vrh torte i stranice premazati filom koji smo ostavili.
Tortu možete dekorisati tako što ćete je posuti mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.
(Kurir.rs/ Lepa & srećna)
Bonus video: