Pravo iz Bakine kuhinje stiže recept za preukusan ručak koji će oduševiti celu porodicu, a može se reći i da je ovo idealan obrok za ove hladne, zimske dane.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa 200 gr suvih rebara 100 gr suve slanine listovi lorbera manja glavica belog luka po želji 1 k.k. aleve paprike 1 kašičica tucane ljute malo zrna bibera
Priprema: Kupus iseckati na krupnije pa malo proprati u hladnoj vodi u zavisnosti da li je jako ili slabije kiseo. Dodati u ekspres lonac ili šerpu jednu glavicu seckanog kupusa, pa u sredinu poređati suhomesnato, lorber, pa odozgo naseckajte drugu glavicu.
Dodati alevu i ljutu papriku, biber i očišćen i naseckan beli luk. Naliti vodom da ogrezne i staviti na tiho da se kuva oko sat i po da voda uvri.
Uz kupus predlažemo da ispečete jednu projaru, a možete i proju ako se osećate avanturistički.