UDAVILI BOGATU PENZIONERKU A TELO UVILI U JORGAN I BACILI U KANTU ZA SMEĆE! Osuđeni na doživotnu robiju zbog ubistva milionerke

Printscreen

Mohamed El Abbud (28) i Kusai Al-Jundi (25) sprijateljili su se s bogatom ženom pre nego što su je ubili, a tužioci kažu da je ubistvo izvršeno u pokušaju da se "profitira od njene smrti".

Dvojica muškaraca osuđena su na po 35 godina zatvora zbog ubistva 71-godišnje žene i prevare da bi opljačkali njenu životnu ušteđevinu od 4,6 miliona funti.

Mohamed El Abbud i Kusai Al-Jundi ciljali su na majku dvoje dece Luiz Kam, koja se ranije bavila ugostiteljstvom sa svojim bivšim mužem pre nego što je iznajmila nekretnine. Al-Jundi, kuvar iz severozapadnog Londona, proveo je mesece pokušavajući da prevari gospođu Kam, iz Potters Bara u Hertfordširu, da mu da upravu nad dva imanja koja je imala u Vilsdenu i Istočnom Barnetu, nudeći joj milione funti.

Takođe je želeo da stekne kontrolu nad njenim finansijama tako što ju je ubedio da potpiše dokument o trajnom punomoćju. Ali prevara je došla do vrhunca kada je gospođa Kam jasno stavila do znanja da neće potpisati imovinu. Muškarci su je potom namamili na njeno imanje u Barnetu 26. jula prošle godine. Tamo je zadavljena konopcem tokom nasilne borbe.

Njeno telo je zatim umotano u jorgan, bačeno u kantu za smeće i prekriveno baštenskim smećem. Sledećeg dana premestili su kantu na put u Harou gde su je poređali sa drugim kantama sa istim brojem na prednjoj strani.

El Abud i Al-Jundi osuđeni su 19. januara u Old Bejliju nakon što su policajci raspetljali njihove laži i pronašli dokaze koji ih povezuju sa njenim ubistvom.

U sredu je sudija Mark Lukraft KC osudio njih dvojicu na doživotnu kaznu zatvora, sa minimalnom kaznom od 35 godina i rekao da je ubistvo Kamove motivisano "pohlepom".

Gospođu Kam, iz Potters Bara u Hertfordširu, poslednji put je video član porodice u blizini tržnog centra Spiers u Barnetu 26. jula 2021. Nestanak je prijavljen policiji narednog dana i pokrenuta je istraga kako bi se pronašla.

Njen crni BMW je pronašla policija 28. jula u Edgvareu. Njeno telo je otkriveno 1. avgusta 2021. u kanti za smeće na Vud End Roudu, Harou.

Istražitelji su rekli da je sledećeg dana Al-Jundi poslao poruke porodici i prijateljima gospođe Kam pretvarajući se da je živa i da je otišla na odmor.

Istog dana El-Abboud je prodao BMW gospođe Kam i kupio novu odeću od prihoda. Takođe je objavio TikTok video na kojem pleše i vrti se uz muziku na prilazu njene kuće u Barnetu.

(Kurir.rs/Sky news)