Pirinač je jedna od nimirnica koji ljudi često koriste za pravljenje različith jela, međutim njegovo kuvanje može da potraje i dobrih pola sata. Jedan kuvar po imenu Tristan Velš otkrio je kako da skuvate savršen pirinač, a da istovremeno skratite vreme kuvanja.
Ovaj kuvar se odlučio za pirinač za koji je potrebno 15 minuta da se kuva. Međutim, on je uspeo da skrati vreme kuvanja za jednu trećinu. Prvo što je uradio jeste da je pirinač stavio u posudu sa vodom i zatim ga isprao.
To je potreno uraditi tri puta, sve dok voda ne postane bistra. Na taj način uklanjate skrob sa njega, a zbog kojeg pirinič zna da bude lepljiv. Iako je ovaj trik našim domačicama poznat odavnina, ipak se caka krije u nečem drugom. Tačnije peškiru!
- Nakon što voda počne da ključa, možete da smanjite toplotu na najmanju moguću temperaturu, a zatim da pažljivo stavite kuhinjski peškir ispod poklopca tiganja. Uverite se da ste ga ugurali sa strane i ostavite da se krčka 10 minuta. Kada je sve skuvano, treba da vam ostane 'savršeno kuvan pirinač' koji je i lagan i mekan - savetovao je ovaj kuvar.
(Kurir.rs/MONDO)
Bonus video: