Kombinacijom jednostavnih sastojaka dobija se ovaj divan kolač za koji vam nisu potrebni ni mleko ni jaja. Malo brašna, oraha, pekmeza, keksa i čokolade čine ovaj kolač u isto vreme veoma ukusnim, a laganim za pripremu.
Priprema:
U veću činiju sipati toplu vodu i šećer, papromešati.
Dodati pekmez, keks, kakao, ulje i mleveni lešnik i sve dobro izraditi.
Dodati brašno i sodu bikarbonu i dobro sve izmešati.
Istresti u podmazan ili obložen pleh 33x23cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, zavisi od vaše rerne.
Kada se ispeče staviti papir za pečenje preko i pritisnuti malo jer sredina hoće malo da se izdigne.
Taj deo možete i odseći nožem da poravnate, iskreno, meni je tako i lepše.
Za fil umutiti omekšali margarin sa šećerom u prahu, dodati keks, umutiti.
Zatim dodati blendirani ili mleveni lešnik kao i kakao krem tablu, pa sipati sok.
Umutiti sve zajedno. Mutiti oko minut, da postane mazivo.
Na koru naneti ceo fil, pa sve lepo poravnati.
Otopiti kakao krem tablu sa 2 kašike ulja na laganoj vatri pa preliti kolač.
Ostaviti da se sve stegne pa poslužiti.
(Kurir.rs/Domaćirecepti)
Bonus video: