TOTALNI HIT NA TRPEZI, CEO SVET LUDI ZA NJIMA: Ovako se spremaju ukiseljena jaja, napravite ih i sve domaćice će biti LJUBOMORNE
Na svakoj slavi ili proslavi nekog rođendana marinirana jaja odnosno ukuseljena jaja biće potpuni hit, a nije ih teško napraviti.
Takođe, u zapadnim zemljama, pogotovo u severnoj Americi ovakva jaja se često jedu u barovima (nama najpoznatije iz Simpsonovih, kod Moa).
Savršen odnos kiselog, slatkog i slanog čini ovo predjelo izuzetno ukusnim i pikantnim. Ako želite da probate nešto drugačije onda obavezno izaberite ovaj recept.
Ako želite u teglu sa jajima možete da dodate i seckanu ljutu papriku.
Bilo da želite da iznenadite goste za predjelo, da im servirate kao usputno meze uz piće ili da salatu obogatite ukiseljenim kuvanim jajima...
Priprema:
Sipajte sirće i vodu u šerpu, dodajte luk, so, šećer, lovorovo list i začin za konzervisanje. Kada provri ostavite još 5 minuta na niskojte temperaturi. Ohladite. U sterilisanu teglu stavite čen belog luka i nekoliko jaja, na vrh stavite grančicu mirođije, pa sipajte preliv preko. Ponavljajte dok ne napunite sve tegle. Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru 3 dana. Ukiseljena jaja izvadite iz frižidera 30 minuta pre služenja.
Saveti plus:
- Umesto belog sirćeta možete koristiti i jabukovo, za drugačiji ukus.
- Ako dodate nekoliko kriški cvekle jaja će dobiti prelepu ružičastu boju.
- Dodajte malo ljute papričice ako volite da jaja dobiju i na ljutini.
- Nemojte koristiti karanfilić jer će od njega "rasol" dobiti smeđu boju.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: